Pakkaukset

Hyvin tehdyt ja toimivat pakkaukset (packaging) saavat tuotteesi näyttämään arvokkaalta ja houkuttelevalta ostajan silmissä. Suunnitellaan yhdessä yrityksellesi uniikki pakkaus omalla logolla ja ilmeellä tai valitse jokin valmiista pakkausvaihtoehdoista. Katso alta erilaisia malleja ja ota yhteyttä tiimiimme, tehdään yhdessä tuotteellesi sopiva pakkaus!

Pakkaus omalla logolla

Pakkauksen tehtävänä on mm. suojata tuotteita, myydä, välittää tietoa ja vahvistaa brändiä. Kaikki pakkaukset eivät ole tarkoitettu samaa tarkoitusta varten, vaan joskus pakkaus suunnitellaan täyttämään vain osa näistä tehtävistä. Joskus pakkausten tulee vain antaa suojaa tuoteelle, jotta se pääsee perille paikasta A paikkaan B ja osa toimii myyntipakkauksena hakien huomiota kaupan hyllyllä, muiden pakkausten joukossa.

Pakkaus voidaan toteuttaa lukemattomilla eri tavoilla, joita ovat mm. peruspostituspakkaukset ja aina erikoisimmat premium pakkaukset. Materiaalivalinnoissa tulee huomioida pakkauksen rakenne ja tarkoitus. Pakkausten materiaaleilla on erilaiset ominaisuudet ja sen vuoksi niitä käytetään eri tarkoituksiin, erilaisissa pakkausvaihtoehdoissa.

Pakkauksien rakenteiden lisäksi suurin vaikutus pakkauksen ulkonäköön on painoaineistolla ja millä tekniikalla pakkaus painetaan. Nykyään yleisemmin käytetään offsetpainatusta tai pienissä määrissä digipainatusta. Premium-tason pakkauksiin saadaan lisäarvoa foliopainatuksella, jolloin painatukseen saadaan metallin hehkua. Foliopainatuksessa on saatavilla myös muita värejä, mutta rajoitetusti. Paksumpiin materiaaleihin painettaessa foliopainatuksen voi painaa hieman syvemmälle, jolloin painojälkeen tulee syvyyttä ja voit tuntea sen tunnustelemalla pakkausten pintaa.

 

Pakkaussuunnittelu tarpeisiisi

Pakkauksen rakennesuunnittelu alkaa aina pienellä palaverilla tai sähköpostin vaihdolla. Useimmiten asiakkaalla on tässä vaiheessa jo jokin ehdotus, minkä tyylinen pakkaus halutaan ja samalla selvitellään itse tuotteesta perusasiat. Tarvittaessa voimme myös auttaa ja ehdottaa eri pakkausrakenne vaihtoehtoja.

Tarve lähtee pakattavasta tuotteesta ja siitä, mitä tarkoitusta varten pakkaus tehdään. Pakkaussuunnitelussa käymme aina läpi muutamia peruskysymyksiä, joilla yritämme selvittää sinulle tärkeät ominaisuudet:

  1. Mikä tuote (minkä tasoinen pakkauksen tulee olla)
  2. Kuinka herkästi tuote rikkoutuu
  3. Tuotteen mitat ja paino
  4. Tuleeko pakkaus soveltua myös postitukseen vai onko kyseessä vain myyntipakkaus
  5. Määrä (määrä vaikuttaa paljonkin siihen mitä pakkausrakennetta suositellaan)
  6. Budjetti

Toki tuotteen ja pakkauksen tulee muovautua yhteen eli ei saa tulla fiilistä, että ne olisivat eri paria. Pakkaus ei saa olla liian premium, jos se ei kohtaa tuotteen ominaisuuksia tai toisin päin ja ekologisuus pitää ottaa huomioon. Suurin osa tuotteista on kuitenkin perustuotteita, jotka eivät vain yksinkertaisesti vaadi mitään erikoisempaa pakkausta, mikä on myös erittäin hyvä perustelu ja näin ainoa oikea valinta.

Kun tuote ja perusasiat on selvitetty, ja on tiedossa minkälainen pakkaus tulisi olla, tehdään ensimmäinen malli. Samalla piirretään aineistopohja, jonka perusteella suunnitellaan pakkauksen graafinen ilme. Aineistopohja on siis pdf-tiedosto, johon on merkitty pakkausten mitat ja kaikki oleellinen tuote tieto varsinaisen aineiston tekemistä varten. Valmistamme asiakkaalle aineistopohjan pdf-tiedostona siinä vaiheessa, kun malli on hyväksytty.

 

Pakkaukset, kartonkipakkaukset ja pahvipakkaukset yrityksille

Pakkaukselle tarkoitetun tehtävän mukaan valitaan materiaali ja perusrakenne, jota voi halutessaan muokata paremmin omiin tarkoituksiin sopivaksi. Seuraavassa vaiheessa käydään tiivistetysti läpi eri pakkausvaihtoehtoja ja mikäli näistä herää kysymyksiä, annamme mielellämme lisätietoja.

Postituspakkaus

Postituspakkauksissa suosituimmat mallit ovat 0427 ja 0201, joista 0427 voi toimia myyntipakkauksena. Materiaalina näissä pakkauksissa käytetään aaltopahvia, joka vastaa kuljetuksen asettamiin haasteisiin. Aaltopahvi on jäykkää ja kestää hyvin päälle pakkaamista. Näiden lisäksi aaltopahvi on kevyt materiaali, josta tuote saa myös suojaa pehmentämällä hieman mahdollisia iskuja, joita laatikot ja pakkaukset kokevat.

0427 pakkaus voidaan modifioida helposti esim. suunnittelemalla siihen sisäosa. Sisäosa tekee pakkauksesta heti paljon viimeistellymmän ja avattaessa pakkausta tuote on tyylikkäästi sille osoitetulla paikalla.

Aaltopahveja löytyy monia eri paksuuksia, joiden avulla pystytään vaikuttamaan pakkauksen kestävyyteen. Aaltopahvin paksuuden valintaan vaikuttaa tuotteen paino, koko sekä valittu pakkausrakenne.

Myyntipakkaus

Myyntipakkaukset valmistetaan yleensä kartongista, koska kartonkipakkaukset ovat nopea valmistaa ja useimmiten painojälki on erittäin laadukasta riippuen tietenkin valitusta kartonkilaadusta. Useimmiten pahvipakkauksiin valitaan joku peruskartonki esim. Invercote G tai Ensocoat 1s. Nämä kartongit ovat tämän ryhmän paremmasta päästä. Yleensä suosimme näitä toispuoleisia kartonkilaatuja, ellei ole tarkoitus painaa molemmille puolille. Toispuoleisella kartongilla tarkoitetaan sellaisia kartonkeja, joissa päällipuoli (prima) on erittäin sileä, kun taas taustapuoli (sekka) on jätetty karheammaksi. Toispuoleiset kartongit ovat hieman kaksin puolin päällystettyjä kartonkeja jäykempiä ja tämän takia toimivat paremmin pakkauksissa, joissa yleensä haetaan juurikin jämäkkää vaikutelmaa.

Kartonki myös taipuu monenlaiseen pakkaukseen ja rakennevaihtoehtoja onkin lukemattomia erilaisia. Kartonkilaatuja löytyy varmasti jokaiseen tarpeeseen. Ehdottomasti suosituimmat rakennemallit ovat K11 ja K12, joilla on lähes identtiset rakenteet. Pakkausten pohjaan voidaan tehdä pieniä muutoksia, jolloin pohjasta saadaan, joko pikapohja tai automaattipikapohja. Automaattipikapohjalla tarkoitetaan pohjaa, joka on valmiiksi liimattu kasaan, eikä sitä tarvitse erikseen taitella ja lukita.

Premium pahvipakkaus

Premiumpakkaus voi olla monen näköinen ja se voidaan valmistaa pahvista monella eri tavalla. Materiaalivalinnoilla on toki helppo vaikuttaa mielikuvan luomiseen, mutta toisaalta premium pakkaus voi olla valmistettu niin aaltopahvista kuin myös kartongista. Useimmiten laadukkaimmissa pakkauksissa haetaan jämäkkyyttä ja tietynlaista arvokkuutta käyttämällä runkona harmaata kirjansidontapahvia. Kirjansidontapahvi tekee pakkauksesta tukevan sekä sen päälle liimataan painettu paperi, jolloin painatuksessa vain mielikuvitus on rajana.

Flipbox laatikot ja pakkaukset ovat meidän tuotantomme erikoisuus. Flipbox pakkaus on ns. kirjanmallinen pakkaus, mikä yleensä suljetaan magneettien avulla. Valmistamme Flipbox pakkauksia 3:a eri pääversiota K1, K4 ja K8. Näiden lisäksi olemme valmistaneet useista eri versioita, jotka on modifioitu näistä pääversioita.

Normaalisti Flipbox pakkausten sisällä on erillinen laatikko, joko kartongista tehty reunuksellinen versio tai sitten harmaasta konepahvista valmistettu tarjotin, jonka päälle on liimattu (ylivedetty) paperi. Lisäksi voidaan haluta vielä erillinen sisäosa, johon tuotteet/tuote saadaan aseteltua tyylikkäästi omille paikoilleen.

Modifioidussa Flipbox pakkauksessa ei yleensä ole erillistä sisälaatikkoa, vaan pakkaus taitellaan siten, että siitä muodostuu peti tuotteelle.