Pakkauksien rakennesuunnittelu

Pakkauksien rakennesuunnittelu on ensimmäinen askel pakkaussuunnittelussa. Oleellisinta on, että pakkaus tukee brändiä ja tuo tuotteelle lisäarvoa.

Näiden lisäksi on huomioitava, että pakkauksien valmistus sujuu vaivattomasti ja rakenteet ovat sellaisia, jotta ne voidaan tuotannossa toteuttaa.

Takaamme, että suunnittelemamme rakenteet toimivat sekä tuotannossa että käytössä.

 

  Kaiken lähtökohtana on tuote, joka on tarkoitus pakata, joten seuraavat asiat pitää olla tiedossa ennen suunnittelun aloittamista:

  *mitä pakataan

  *mikä on pakkauksen käyttötarkoitus

  *minkä tasoinen pakkauksen tulee olla

  *montako pakkausta tarvitaan

  Ensimmäisen briiffin jälkeen pakkauksien rakennesuunnittelu tulee aloittaa tuotteen pyörittämisellä ja mittaamisella, joten rakennesuunnittelijalla tulisi olla kädessään itse pakattava tuote. Näin kaikki mitat saadaan heti kohdalleen ja tuote on halutulla tavalla kiinnitettynä pakkaukseen.

  Tuotteen käyttötarkoitus voi olla esim. postitukseen soveltuva, jolloin pakkauksesta haetaan tukevuutta ja postituksen kestävää materiaalia tai myymäläpakkaus, jolloin pakkauksella halutaan erottua kilpailijoiden tuotteista.

  Pakkauksen taso määräytyy osaksi myös käyttötarkoituksen mukaan, mutta myös siitä minkälaista painojälkeä halutaan saavuttaa. Tuleeko pakkaukseen foliopainatuksia, erikoislakkauksia tai halutaanko materiaali päällystää muovikalvolla, jolloin siitä tulee kestävämpi? Pakkauksen taso määrää myös osaksi, minkä hintainen pakkauksesta muodostuu.

  Määrä! On erittäin tärkeää tietää, mitä määrää lähdetään tekemään. Määrän vaikutus hintaan ja pakkauksen teknisiin ratkaisuihin on erittäin suuri. Pienimmissä määrissä esim. 50-100-300-500 yksikköhinta muuttuu merkittävästi. Kun mennään suurempiin määriin 10 000 tai yli 100 000, niin hinnan vaikutus per kpl ei ole enää läheskään niin suuri kuin pienissä määrissä.

  Tarjoamme suunnittelun ja toteutuksen!

  Kysy lisää