Pakkauksien materiaalivalinta: kartonkipakkaukset

Foliopainettu ikkunallinen pakkaus

Kartongeissa on uskomattoman suuri valikoima eri ominaisuuksia ja monessa hintakategoriassa olevia laatuja. Näistä vaihtoehdoista pitäisi löytää juuri tiettyyn pakkaukseen sopiva laatu. Miksi ei sitten aina valita sitä halvinta vaihtoehtoa ja saada näin hieman säästöä aikaiseksi?

Joihinkin peruspakkauksiin nämä halvemmat kartongit käyvät oikein hyvin, mutta näissä edullisimmissa vaihtoehdoissa pitää yleensä hyväksyä hieman tummempi pinta, jolloin painetut värit eivät toistu parhaalla mahdollisella tavalla. Toinen ja ehkä hieman suurempi ongelma voi syntyä siinä, että monet edullisemmat kartongit ovat herkkiä repeytymään. Näistä puhutaan, että kartongin sisus on hötöä ja pinta rapsakka, jolloin siinä ei ole sitkeyttä. Myös monissa kierrätyskartongeissa ilmenee tämä samainen repeytymisongelma ja tietenkin, kun puhutaan kierrätyskartongeista niin väri on harvemmin puhtaan valkoinen. Toki väri ei yleensä aiheuta ongelmia kierrätyskartongeissa, koska suuri osa ekologisesta mielikuvasta syntyy juuri tämän värin kautta. Mutta tosiaan kartongin laatu tulee aina valita pakkauksen luonteen mukaan.

Ota huomioon: Mikäli pakkaus on hieman monimutkaisempi, suosittelen käytettäväksi Invercote G:tä tai EnsoCoat. Nämä korkeamman tason kartongit kestävät jo hieman käyttöäkin ja näissä myös painojälki saattaa olla hieman parempi

Tsemppiä pakkausprojekteihinne…

PS.. minkälaisia pakkauksia teillä on käytössä?

Hakakansio
Tehdas

Jätä kommentti