Pakkauksien materiaali: postituspakkaus

0427 aaltopahvipakkaus

Aaltopahvi valitaan usein pakkausmateriaaliksi esim. postituspakkaukseen tai tuotteelle, joka rikkoutuu helposti. Aaltopahvin ominaisuudet täyttävät usein postituksen asettamat vaatimukset, koska se on materiaalina kevyt ja se pehmentää hyvin iskujen voimakkuutta. Aaltopahvista valitaan vielä paksuus tuotteen koon ja painon mukaan. Pienemmissä tuotteissa käytetään yleisesti e-aaltopahvia tai tästä ohuempia aaltopahveja, kuten N tai F. Suurempien tuotteiden osalta valinta kohdistuu B- tai C-aaltopahviin.

Aaltopahvia käytetään usein mm. bulkkituotteiden pakkaamisessa. Moni suunnittelija käyttää aaltopahvia myös jos haluaa luoda pakkauksesta hieman rouhean. Tällä idealla kyseistä materiaalia on käytetty mm. pullopakkauksissa.

Ota huomioon: aaltopahvipakkauksessa aaltopahvin aalto jää usein näkyviin ja aalto tulee myös aina näkyviin jostain reunasta. Tämä pitää ottaa huomioon kun valitaan pakkauksien materiaali. Mikäli tästä ominaisuudesta haluaa päästä eroon ja kuitenkin hyödyntää aaltopahvin muut ominaisuudet, tulee aaltopahvista suunnitella ensin vain sisäosa, jonka päälle tehdään kartonkinen pakkaus. Esim. kosmetiikka (hajuvedet) tuotteet pakataan usein näin.

Hakakansio

Tehdas

Jätä kommentti