Premium pakkaus – Case: Henua organics

Magneettipakkaus - Case: Henua organics

Eri pakkausvaihtoehtoja on lukematon määrä lähtien peruspostituspakkauksista aina erikoisimpiin premium pakkauksiin. Peruspakkaukset ovat hyvin yleisiä, koska niitä on helppo valmistaa ja ne ovat monelle tuttuja jo ennestään. Näissä pakkauksissa käytetään yleisesti materiaalina, joko aaltopahvia tai kartonkia. Aaltopahvia ja kartonkia voidaan ehdottomasti käyttää myös premium tason pakkauksissa, mutta itse valmistustapa ja painomenetelmät erottavat nämä toisistaan.

Suomessa tulee harvoin vastaan pakkausta, jonka rakennesuunnitteluun olisi aidosti käytetty aikaa ja nähty vaivaa. Onneksi muutamia poikkeuksiakin löytyy. Seuraavassa muutama erilainen syy siihen miksi päädytään perusratkaisuun pakkauksen osalta:

  1. Uskallus ja halukkuus
  2. Kustannukset
  3. Ideoiden rajallisuus ja tietämättömyys
  4. Tarve

Osa syynä on varmasti se, ettei haluta tai uskalleta olla erilainen kuin kilpailija tai ei kerta kaikkiaan tule muuta vaihtoehtoa mieleen. Varsinkin Suomessa hieman karsastetaan erilaisuutta ja jopa pelätään ottaa riski, että jos asiakas ei tykkääkään uudenlaisesta ideasta ja näin turvaudutaan tuttuun ja turvalliseen. Pitää kuitenkin muistaa, että pakkaus on erittäin hyvä tapa erottautua kilpailijoista ja näin lisätä huomiota ja samalla myyntiä.

Toinen suuri syy on tietenkin raha. Tällöin pakkausta ei nähdä tarpeeksi merkittävänä, jotta siihen panostettaisiin. Toki pieni upgrade ihan peruspakkaukseen ei välttämättä kasvata budjettia kovinkaan paljoa, mutta hyöty ja mielikuva tuotteesta kohoavat silti merkittävästi. Otetaan esimerkiksi postituspakkaus (0427), tähän pieni upgrade olisi lisätä yhtenäinen sisäosa, joka pitää tuotteen paikoillaan ja tuo mukanaan hieman laadukkaamman loppuvaikutelman.

Kolmas keskinkertaisuuteen johtava syy löytyy mainostoimistoista, painoista ja pakkauksien valmistajista. Mainostoimistot ja painot eivät välttämättä tiedä minkälaisia pakkauksia voidaan valmistaa ja pääsääntöisesti he keskittyvät vain printtiin, joka tietenkin on erittäin tärkeä alue. Pakkauksien valmistajissa on myös suuria eroja. Suurin osa valmistajista on keskittynyt peruspakkauksien valmistamiseen, jolloin myös suunnittelu pyörii näiden pakkausten ympärillä ja eri vaihtoehtojen tarjonta jää näin ollen kovin ohueksi.

Tarve lähtee pakattavasta tuotteesta ja pakkauksen tehtävästä. Käymme aina läpi muutamia peruskysymyksiä, joilla yritämme selvittää tarvittavat ominaisuudet:

  1. Mikä tuote (lähinnä tässä haetaan, että minkä tasoinen pakkauksen tulee olla)
  2. Kuinka herkästi tuote rikkoutuu
  3. Mitkä ovat tuotteen mitat ja paino
  4. Tuleeko pakkauksen soveltua myös postitukseen vai onko kyseessä vain myyntipakkaus
  5. Määrä (määrä vaikuttaa myös paljonkin mitä pakkausrakennetta suositellaan)
  6. Budjetti

Toki tuotteen ja pakkauksen tulee myös muovautua yhteen eli ei saa tulla fiilistä, että ne olisivat eri paria. Pakkaus ei saa olla liian premium, jos se ei kohtaa tuotteen ominaisuuksia tai toisin päin. Suurin osa tuotteista on kuitenkin perustuotteita, jotka eivät vain yksinkertaisesti vaadi mitään erikoisempaa pakkausta, mikä on myös erittäin hyvä perustelu ja näin ainoa oikea valinta.

 

Henua Organics:

Pakkauksen tulee tukea mielikuvaa tuotteesta ja täyttää sille asetetut vaatimukset. Henua organicsin kohdalla tämä toimii erityisen upeasti. Tyylikkään vähäeleinen pakkaus, joka sisältää premium tuotteen ominaisuuden, magneettisuljennan. Magneettisuljettava pakkaus on tämän premium pakkauksen yksi merkittävimmistä ominaisuuksista. Magneettisuljettavassa pakkauksessa pienet yksityiskohdat, kuten pakkausta suljettaessa kuuluva klik-ääni viimeistelevät premium mielikuvan. Toinen suuri tekijä on pakkauksen taitteet ja materiaalivalinnat. Taitteet on tehty urittamalla, jolloin niistä saadaan terävät 90 asteen kulmat. Pakkauksen runkomateriaaliksi on valittu paksu pahvi, joka mahdollistaa urituksen teon ja magneettien käytön sekä tekee pakkauksesta erittäin tukevan.

Se mikä tekee juuri tästä pakkauksesta uudenlaisen, PREMIUM PAKKAUKSEN on sen yksinkertaisuus, nopea valmistusaika, sekä varastoitaessa tämä pakkaus mahtuu myös pieneen tilaan. Pakkauksen rakenne muodostuu yhdestä levystä, jonka valmistus on täysin automatisoitu. Käsin tehdyt työvaiheet on karsittu pois jo pakkauksen rakennesuunnittelun aikana. Yleensä premium pakkauksien valmistuksessa joudutaan aina yhdistelemään eri osia tai kasaamaan joku työvaihe käsin, jolloin kustannukset tietenkin nostavat hintaa melko paljon.

 

Pakkauksen rakennesuunnittelu:

Pakkauksen rakennesuunnittelu alkaa aina pienellä palaverilla tai sähköpostin vaihdolla. Useimmiten asiakkaalla on tässä vaiheessa jo jokin ehdotus, minkä tyylistä pakkausta hän haluaa (ei välttämätöntä) ja samalla selvitellään itse tuotteesta perusasiat.

Henua casessa asiakas ehdotti ensin rasiaa, joka olisi käytännöllinen ratkaisu, mutta myös jo monen kilpailevan brändin käytössä. Rasia idealla edettiinkin melko pitkälle, kunnes heille esiteltiin idea magneettisuljettavasta pakkauksesta. Lopullinen versio pakkauksesta hioutui vasta, kun mallipakkausta eli protoa aloitettiin työstämään. Kun asiakas oli hyväksynyt proton, heille lähetettiin aineistopohjat, jonka päälle mainostoimisto suunnitteli painoaineiston. Tämän jälkeen tuotanto pääsi käynnistymään.

 

Olemme pohjoismaissa ainoa magneettisuljettavia kansioita ja pakkauksia valmistava tehdas. Magneettisuljettavissa tuotteissa magneettien laitto tapahtuu automaattikoneilla. Autamme mielellämme mikäli sinulla on kysyttävää premium pakkauksista, peruspakkauksista tai muista painotuotteista.

Kysy lisää!

Markus Hakala
Hakakansio
Tehdas

 

 

Jätä kommentti