Tehdas

Hakakansio Oy – Tehtaamme tarina

Laatikkotehtaasta painoarkkien monipuolisimmaksi jatkojalostajaksi

Kolmannessa polvessa toimiva perheyrityksemme sai alkunsa vuonna 1970, kun Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin muuttanut Severi Hakala osti mappeja ja arkistointituotteita valmistavan tehtaan. Laatikkotehdas S. Hakala nimellä alkanut toiminta on kasvanut ajan ja useiden yrityskauppojen myötä nykyiseen laajuuteensa. Tänä päivänä Hakakansio on yksi monipuolisimmista painoarkkien jatkojalostajista Suomessa.

Tuotantomme pyörii 3500 m2:n kokoisessa kiinteistössä Helsingissä. Tehtaamme työllistää 12 henkilöä.

Periksiantamattomuus ja kunnianhimo tehdä laadukkaita tuotteita on jatkunut yli sukupolvien. Tehdas ja toiminnan kehittäminen kuuluvat perheemme arkeen ja pyhään.

Yritysvastuu Hakakansiossa

1. Ympäristövastuu

Erityisenä huomion kohteena yrityksessämme ovat ympäristöystävälliset materiaalivalinnat ja tuotannosta syntyvän jätteen kierrätys ja hyötykäyttö. Käytämme tuotteidemme valmistukseen pääasiassa helposti kierrätettäviä ja uusiokäytettäviä materiaaleja, kuten pahvia ja paperia. Raaka-aineet valmistetaan joko kotimaassa tai muualla Euroopassa, jossa työolot ovat yleisen käsityksemme mukaan lainedellyttämällä tasolla. Suurin osa kuitumateriaaleista on joko täysin tai osittain kierrätyskuituista ja raaka-ainetta valmistavilta tehtailta löytyy FSC, PEFC ja ISO14001 sertifikaatit.

Tuotannostamme syntyvä jäte lajitellaan kierrätyskelpoiseen paperi- ja pahvijätteeseen, energiajakeeseen sekä sekajätteeseen.